Bedrijfsopvolging: je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Afgelopen week stond er in het AD een artikel over een man die zijn paar maanden oude baby een BV heeft laten oprichten om de erfbelasting te omzeilen. Nu gaat een dergelijke opzet ons inziens wel erg ver, wij zouden onze kinderen eerst volwassen laten worden. Maar de onderliggende boodschap is duidelijk: bedrijfsopvolging, je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Wij raden aan om al in een vroeg stadium over bedrijfsopvolging na te denken. Niet alleen is het goed om de beoogde bedrijfsopvolger(s) voor de job klaar te stomen, maar wie er vroeg bij is kan nog een hoop bijsturen. Ook onverwachte gebeurtenissen worden op die manier beter ondervangen. Daarnaast is bedrijfsopvolging een emotioneel proces, waarbij het het beste is als hiervoor ruim de tijd genomen kan worden.

Ook vanuit fiscaal oogpunt biedt het voordelen om in alle rust naar een bedrijfsopvolging toe te kunnen werken. Het opzetten van de beste structuur kan soms zelfs enkele jaren duren.

De fiscale faciliteiten voor bedrijfsopvolgingen zijn op dit moment erg goed. De regering overweegt echter om deze faciliteiten te versoberen. Het is wel de verwachting dat deze versobering pas de volgende kabinetsperiode plaats zal vinden, maar zeker is dit niet.

Het is daarom nu hèt moment om over bedrijfsopvolging na te denken. Wij wisselen graag met u van gedachten over eventuele mogelijkheden, obstakels en kansen!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren