Aanvraag verlenging bijzonder uitstel van betaling!

Sinds de coronacrisis zijn er diverse fiscale maatregelen in het leven geroepen (ingevoerd). Zo kan er vanaf 16 maart 2020 door ondernemers bijzonder uitstel van betaling worden aangevraagd voor diverse belastingsoorten. Wie dit heeft gedaan, kreeg automatisch drie maanden uitstel van betaling. Wij schreven eerder al uitgebreid over het verzoek uitstel van betaling, in dit artikel beschrijven wij de laatste stand van zaken met betrekking tot het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling.

Loopt uw uitstel van betaling binnenkort af?

Indien u rond 16 maart 2020 uitstel van betaling heeft aangevraagd, is het goed mogelijk dat de termijn van drie maanden binnenkort afloopt. Indien u behoefte heeft aan verlenging van het bijzonder uitstel van betaling, is dit binnenkort mogelijk. De termijn van de verlenging bijzonder uitstel van betaling is op het moment van schrijven nog niet bekend.

De Belastingdienst is drukdoende om een online formulier beschikbaar te maken, zodat een eventuele verlenging online aangevraagd kan worden. De verwachting is dat het formulier in de 2e helft van juni 2020 beschikbaar zal zijn.

Mocht er sprake zijn van uitstel van betaling voor een bedrag van in totaal meer dan € 20.000, dan zal een verklaring van een derde-deskundige inclusief een liquiditeitsprognose vereist zijn. De bedoeling is dat ook deze gegevens kunnen worden toegevoegd aan het nieuwe online formulier.

Zodra het formulier beschikbaar wordt, zal de Belastingdienst dit melden op hun website en via diverse social media. Het wordt door de Belastingdienst sterk afgeraden om eerder een (schriftelijk) verzoek in te dienen. De doorlooptijd van dergelijke verzoeken is veelal langer.

Heeft u uitstel van betaling aangevraagd en wilt u het uitstel van betaling verlenging? Wij kunnen u hier uiteraard mee van dienst zijn. Mocht u hierover nog nadere vragen hebben, neemt u dan vooral contact met ons op.

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren