50% subsidie op onze advieskosten voor internationale MKB-ers

Het programma Starters International Business (SIB) geeft kennisvouchers uit aan MKB-bedrijven die internationaal (gaan) ondernemen om zich te laten adviseren. Deze vouchers geven een subsidie van 50% op de advieskosten tot een bedrag van maximaal € 2.500 (ex btw). Hieronder lichten wij deze mogelijkheid toe.

 

Voor wie?

De kennisvoucher is voor Nederlandse MKB-ondernemingen die hun activiteiten willen uitbreiden in of naar een specifieke buitenlandse markt. U kwalificeert over het algemeen als MBK-onderneming als u minder dan 250 werknemers hebt én i) niet meer dan € 50 miljoen omzet óf ii) niet meer dan € 42 miljoen balanstotaal. Op deze website kunt u de MKB-toets doen om zeker te zijn of u in aanmerking komt.

 

Waarvoor?

U kunt een kennisvoucher aanvragen voor:

  • advies over belastingtarieven en dubbele belastingheffing
  • andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering
  • beoordeling van bestaande contracten of het opstellen van nieuwe contracten
  • gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties
  • registratie van een merk
  • opzetten van een buitenlandse entiteit

U dient vervolgens een externe deskundige in te huren die aan bepaalde voorwaarden voldoet. C&B More voldoet aan deze voorwaarden.

 

Wat?

U ontvangt een kennisvoucher om bij een specifieke dienstverlener een specifieke offerte te laten uitvoeren. De kennisvoucher heeft een waarde van 50% van de advieskosten tot maximaal € 2.500 (ex btw). Per MKB-onderneming is slechts 1 voucher beschikbaar.

 

Hoe?

U dient de kennisvoucher aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat doet u op deze website. De RVO beoordeelt de aanvragen is volgorde van binnenkomst. Is tegen de tijd dat uw aanvraag beoordeeld wordt geen budget meer beschikbaar, dan krijgt u geen voucher. Het budget voor 2016 is € 0,5 miljoen. U ontvangt binnen 13 weken een beslissing op uw aanvraag. Als deze wordt toegekend krijgt u een voucher die 6 maanden geldig is.

Voor de aanvraag heeft u van ons een offerte en CV van de betreffende adviseur nodig. Na afloop van onze diensten levert u als gedeeltelijke betaling de voucher bij ons in. Het overige deel van de nota betaalt u rechtstreeks aan ons. Wij verzilveren de voucher bij RVO.

Meer informatie van het RVO over deze regeling vind u hier.

 

Mocht u hierover nog vragen aan ons hebben, dan vernemen wij die graag.

 

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren