Trouwen in beperkte gemeenschap van goederen wordt nieuwe standaard

Op 19 april 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel beperking gemeenschap van goederen. In dit wetsvoorstel is geregeld dat bij een huwelijk niet meer standaard een algehele gemeenschap van goederen ontstaat. In plaats daarvan komt een beperkte gemeenschap van goederen, die enkel de (overgespaarde) inkomsten en schulden omvat die tijdens het huwelijk worden verkregen of gemaakt. Het eigen vermogen voorafgaand aan het huwelijk blijft privé-eigendom. Daarnaast blijven verkregen giften en erfenissen privé-eigendom, ook als die zijn verkregen tijdens het huwelijk.

Het wetsvoorstel dient nog te worden behandeld in de Eerste Kamer. Een datum van inwerkingtreding is dan ook nog niet bekend.

Voor reeds gesloten huwelijken zal er niets veranderen. De nieuwe regels zullen enkel gaan gelden voor huwelijken gesloten na de datum van inwerkingtreding.

Het blijft mogelijk om op huwelijkse voorwaarden te trouwen, net als dat thans het geval is. Wij raden aan u goed te laten voorlichten over de gevolgen van een huwelijk en de mogelijkheden van huwelijkse voorwaarden. Wij zijn uiteraard graag bereid het gesprek hierover aan te gaan.

Mocht u hierover vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op.

 

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren