UPDATE coronacrisis: Uitstel van betaling zonder derde deskundige bewijs!

Eerder deze week schreven wij over de steunmaatregelen in verband met het coronavirus. Eén van de maatregelen is het verkrijgen van uitstel van betaling van diverse belastingen. Daaraan werd de voorwaarde gesteld dat er binnen vier weken (na aanvraag) een zogenaamde derde deskundige verklaring diende te worden overlegd. Inmiddels is bekend dat deze verklaring niet meer nodig is. Het kabinet heeft er voor gekozen om de uitstelregeling in verdere mate te versoepelen.

Indien er uitstel van betaling wordt aangevraagd, wordt de invordering van belasting meteen stopgezet. Dit gaat om de aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffingen. Vooralsnog geldt dit voor de duur van drie maanden.

Mocht een ondernemer voor een langere periode uitstel van betaling willen aanvragen, dan dient er wel aanvullende informatie te worden aangeleverd bij de Belastingdienst. Met name dient te worden aangetoond dat de financiële problemen zijn veroorzaakt door de coronacrisis. Hiervoor krijgt de ondernemer drie maanden de tijd.

Hoe de informatie dient te worden aangeleverd, wordt nog onderzocht.

Mocht u uitstel van betaling willen aanvragen in verband met de coronacrisis, neemt u dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag met deze en andere mogelijkheden om uw uitdagingen het hoofd te bieden.

Nieuwe UPDATE in ons artikel van 3 april 2020 “Verzoek uitstel van betaling is online mogelijk!”

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren