Actie vereist met pensioen in eigen beheer!

De DGA met pensioen in eigen beheer moet vóór 1 juli a.s. in actie komen. Doet hij dat niet dan bestaat het risico op een forse belastingheffing. Per 1 april jl. is het pensioen in eigen beheer afgeschaft. Er is nu een coulanceperiode tot 1 juli a.s., maar die wordt niet verlengd.

De staatssecretaris heeft laten weten dat hij de coulanceperiode niet verder verlengd. Dit betekent dat per 1 juli a.s. alle DGA’s moeten hebben gezorgd dat de opbouw van hun pensioen in eigen beheer is gestopt. Dit wordt een cruciale datum omdat DGA’s een forse belastingheffing boven het hoofd hangt als het pensioen in eigen beheer na die datum nog doorloopt.

Naast het stoppen van de opbouw van het pensioen, kan er ook voor worden gekozen om de hele voorziening af te kopen of om te zetten in een zogenoemde oudedagsvoorziening. Wij verwijzen graag naar ons eerdere nieuwsbericht voor een toelichting over deze opties.

Uit de media blijkt dat bijna een derde van de DGA’s zich nog niet bewust is van deze ontwikkelingen. Neem daarom vooral contact met ons op, indien u ook een pensioen in eigen beheer heeft. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en gevolgen.

Mocht u hierover vragen hebben, dan vernemen wij die graag.

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren