Benut u de werkkostenregeling maximaal?

Het is al bijna 2016, maar u heeft nog even de tijd om uw werkkostenregeling voor 2015 onder de loep te nemen. Hoe staat het met uw vrije ruimte? Is die 1,2% van de loonsom al volledig benut of houdt u nog een deel over? Als u nog ruimte heeft, kunt u overwegen om uw werknemers nog een belastingvrij extraatje te verstrekken bijvoorbeeld in de vorm van een kerstpakket of cadeaubon.

Goed om te weten is dat het personeelsfeest op de werkplek (bijv. de kerstborrel) een nihilwaardering onder de werkkostenregeling heeft. Dit raakt de vrije ruimte dus niet. Daarnaast bestaat de kleine geschenkenregeling (tot € 25 incl. BTW): dergelijke geschenken (geen geld of waardebon) kunt u belastingvrij geven in situaties waarin ook anderen dan een werkgever een dergelijke attentie geven. Daar valt Kerstmis uiteraard onder

Ook de DGA kan een voordeel behalen met de werkkostenregeling, zoals wij al eerder schreven. Het loon dat onder de vrije ruimte valt moet gebruikelijk zijn. De Belastingdienst heeft echter aangegeven dat een bedrag van € 2.400 per werknemer in ieder geval gebruikelijk is; dus ook voor de DGA. Voor zover u als DGA (op de loonlijst van de onderneming of via een management-BV) een kleiner bedrag onder de werkkostenregeling heeft gebracht, kunt u het restant nog dit jaar belastingvrij aan uzelf toekennen, mits dat nog in de vrije ruimte past.

Als u hierover vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren