Goedkeuring: Commissaris per 1 mei geen dienstbetrekking meer

De Staatssecretaris van Financiën keurt goed dat de arbeidsverhouding van een commissaris met ingang van 1 mei 2016 niet langer wordt aangemerkt als een fictieve dienstbetrekking. De bewindsman heeft deze goedkeuring in een belastingbesluit opgenomen. Zie hier ons eerdere nieuwsbericht.

Het kabinet heeft een wetsvoorstel aangekondigd om de zogenoemde fictieve dienstbetrekking van een commissaris per 1 januari 2017 af te schaffen. Het wijzigen van de wettelijke regeling vergt enige tijd. De Staatssecretaris van Financiën acht het doelmatig en wenselijk dat de praktijk de voorgenomen wijziging al met ingang van 1 mei 2016 kan toepassen. Daarom keurt de bewindsman goed dat met ingang van 1 mei 2016 de arbeidsverhouding van een commissaris niet wordt aangemerkt als een fictieve dienstbetrekking. Deze goedkeuring geldt tot 1 januari 2017.

Het gebruik van de goedkeuring is optioneel en alleen mogelijk als het betrokken lichaam en de commissaris dat allebei willen. Anders blijft de inhoudingsplicht ongewijzigd, evenals de verplichting om de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet te betalen.

Neemt u vooral contact met ons op als u hierover vragen hebt.

[BRON: Taxlive]

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren