Quickscan: Verbreek fiscale eenheid en benut tariefopstapjes!

In de praktijk wordt veel gebruik gemaakt van de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting. De voordelen klinken ook erg aantrekkelijk: maar 1 aangifte doen, het verrekenen van winsten en verliezen, geen onderlinge verrekenprijzen vaststellen en belastingvrij herstructureren.

Naar ons idee is er echter onvoldoende aandacht voor 1 van de nadelen van de fiscale eenheid: het tariefsopstapje. In de vennootschapsbelasting is de eerste € 200.000 van de belastingplichtige belast tegen 20% en het meerdere tegen 25%.

Indien 2 vennootschappen die ieder € 200.000 winst maken worden gevoegd, betaalt u zomaar € 10.000 meer aan belasting. Bij 3 vennootschappen wordt dat € 20.000, enz. Door het verbreken van de fiscale eenheid in die gevallen is dat makkelijk verdienen!

Een belangrijk aandachtspunt is echter wel dat een verbreking in specifieke gevallen negatieve fiscale gevolgen heeft. Om te bepalen of het verbreken van de fiscale eenheid voor u voordelig kan zijn, ontwikkelden wij deze deze quickscan.

Neem vooral contact met ons op om de voordelen in uw situatie te laten bekijken. Of gewoon als u hierover vragen heeft.

Fiscale eenheid - quickscan

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren