Verzoek teruggaaf buitenlandse BTW vóór 1 oktober!

Indien u in 2018 als ondernemer facturen heeft ontvangen met buitenlandse BTW, dan kan deze BTW worden teruggevraagd via de Nederlandse Belastingdienst. Een verzoek tot teruggave van buitenlandse BTW dient vóór 1 oktober te worden ingediend.

Deadline 1 oktober

Buitenlandse BTW kan sinds 1 januari 2010 worden teruggevraagd via de website van de Belastingdienst. De Nederlandse Belastingdienst stuurt het verzoek vervolgens door naar de desbetreffende belastingautoriteiten van het land van teruggaaf. Voor facturen uit 2018 waar buitenlandse BTW op drukt dient het teruggaafverzoek uiterlijk 30 september a.s. bij de Belastingdienst binnen te zijn.

Terugvragen buitenlandse BTW

Het terugvragen van buitenlandse BTW, dient gedaan te worden via de Nederlandse site van de Belastingdienst. Dat kan middels de volgende website: https://eubtw.belastingdienst.nl/netp/. Voor deze website heeft u inloggegevens nodig. Indien u nog niet in het bezit bent van deze inloggegevens, kunt u deze aanvragen middels deze volgende link.

Mocht u wel in het bezit zijn van inloggegevens maar deze bent u vergeten, vraag deze dan niet opnieuw aan, maar neem contact op met de Belastingtelefoon (0800-0543).

Grens

Het terugvragen van btw uit andere EU-landen kan vanaf € 50 aan betaalde btw per land. Bij een lager bedrag is het niet zeker dat u het bedrag ook daadwerkelijk terugkrijgt.

Afsluiting

Bovenstaande geldt alleen indien u BTW terug kunt krijgen uit deze landen. Indien u belaste prestaties verricht in het buitenland dient u aldaar op reguliere manier btw-aangifte te doen. Zodat u tevens de voorbelasting in uw aangifte aldaar kunt aftrekken.

Zorgt u er in ieder geval voor dat uw verzoek tot teruggave van buitenlandse BTW vóór 1 oktober binnen is bij de Belastingdienst. Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit artikel, helpen wij u graag.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren